15 EASY GK QUESTIONS ON ATOMIC STRUCTURE AND RADIOACTIVITY

15 EASY GK QUESTIONS ON ATOMIC STRUCTURE AND RADIOACTIVITY

1.  Who had discovered the atomic theory of matter ?
Ans- Dalton

2. What are the basic components of an atom ?
Ans-Protons, neutrons and electrons

3. Electron was discovered by-
Ans- Jj Thomson

4. Mass of electron is 
Ans- 0.00054u

5. Total energy f an electron inside an atom is-
Ans-Zero

6. Proton was discovered by-
Ans- Ernest Rutherford

15 EASY GK QUESTIONS ON ATOMIC STRUCTURE AND RADIOACTIVITY


7. Mass of proton is-
Ans-1.00727u

8. How much times is a proton is heavier than electron ?
Ans-1836 times

9. Neutron was discovered by-
Ans- James Chadwick

10. Mass of neutron is-
 Ans- 1.00867u

11. Cathode rays were discovered by-
Ans- Jj Thomson

12. Anode rays were discovered by-
Ans- Goldstein

13. Positive ions are formed from neutral atoms by the loss of-
Ans- Nuclear charge

14. The nucleus of most of the substances are consists of 
Ans- Proton and Neutron

15. The strongest force in the nature is-
Ans- nuclear force

Leave a Comment