15 Important GK QUESTION ON CHRISTIANITY

 CHRISTIANITY :

1.Which is the largest religion of the World ?

Ans-Christianity

2.Who is the founder of Christianity ?

Ans-Jesus Christ

15 Important GK QUESTION ON CHRISTIANITY

3.Where was the birth place of Jesus Christ

Ans-Bethlehem (Near Jerusalem)

4.When was Jesus Christ born ?

ans-25th Dec. 4 BC

5.Who was the mother of Jesus Christ ?

Ans-Mary

6.Who was the father of Jesus Christ ?

Ans-Joseph

7.In which profession did Jesus Christ had ?

Ans-Carpenter

8.How many years did Jesus Christ spend as Carpenter ?

Ans-30 years

9.What is the holy book of Christians ?

Ans-Bible

10.Which book has been printed in maximum number of languages ?

Ans-The Holy Bible

11.How many main branches are there in Christianity ?

Ans-2 Branches

12.What are the branches of Christianity ?

Ans-Roman Catholic and Protestant

13.What are the names of first disciples of Jesus Christ ?

Ans-Andrews and Peter

14.What is the most sacred symbol of Christianity ?

Ans-Holy Cross symbol

15.Who impaled to hang Jesus Christ ?

Ans-The governor of Roman Ponteous  

16.When was Jesus Christ Impaled ?

Ans-33 BC

17.Which festival is celebrated on the occasion of the birthday of Jesus Christ /

Ans-Christmas

Leave a Comment