WHO IS THE FIRST IN THE WORLD ? 36 IMPORTANT QUESTIONS

 THE FIRST IN THE WORLD

1.Who is the First woman to climb Mt. Everest ?

  Ans-Junko Tabei (Japan) 

2.Who is the first oldest  woman to climb Mt. Everest ?
Ans-Tamae Watanabe (Japan)

3.Who is the first woman president of UN general assembly ?
Ans-Smt. Vijaylaxmi Pandit

4.Who is the first women prime minister of England ?
Ans-Margaret Thatcher

5.Who is the first woman prime minister of any Muslim country ?
Ans-Benazir Bhutto(Pakistan)

6.Who is the first woman prime minister of a country ?
Ans-S. Bhandarnayake (Sri lanka)

7.Who is the first woman to reach the north pole ?
Ans-Ann Bancroft

8.Who is the first woman in the world to reach Antarctica ?
Ans-Caroline Michelson

9.Who is the first space tourist ?
Ans-Dennis Tito(USA)

10.Who is the first  European to visit China ?
Ans-Marco Polo
 
11.Who is the first American president to visit India ?
Ans-Dwight David Eisenhoeer

12.Who is the first man to reach north pole ?
Ans-Robert Edwin Peary (21st April 1908)

13.Who is the first man to reach south pole ?
Ans-Roald Amundsen(14th December 1911)

14.Who is the first president of United states of America ?
Ans-George Washington

15.Who is the first president of republic china ?
Ans-Dr. Sun Yat-Sen

16.Who is the first prime minister of Great Britain ?
Ans-Robert Walpole

17.Who is the first secretary general of UN ?
Ans-Trygve Lie

18.Who is the first man to climb Mt. Everest twice ?
Ans-Nawang Gombu

19.Who is the first man to climb Mt. Everest ?
Ans-Sherpa Tenzing Norgay and Sir Edmund Hillary (29th May 1953)

20.Who is the first  eldest man to climb Mt.Everest ?
Ans-Richard Wass

21.Who is the first man to set foot on moon ?
Ans-Neil Armstrong

22.Who is the first man to go into space ?
Ans-Major Yuri Gagarin(USSR)

23.Who is the first United nation Deputy secretary general ?
Ans-Louise Frechette

24.Who is the first ethnic Indian prime minister of Fiji ?
Ans-Mahendra Chaudhary

25.Who is the first  Asian to head the ICC ?
Ans-Jagmohan Dalmiya

26.Who is the first  European invader on Indian soil ?
Ans-Alexander the Great

27.The first city attacked with Atom bomb –
Ans-Hiroshima (Japan)

28.The first country to launch satellite into space –
Ans-USSR

29.The first religion on the world –
Ans-Sanatan

30.The first country to print books –
Ans-China

31.The first country to start civil service competition –
Ans-China

32.The first country to issue paper currency  in the world –
Ans-China

33.The first country to win the world cup  Football –
Ans-Uruguay(1930)

34.The first country to make a constitution –
Ans-USA

WHO IS THE FIRST IN THE WORLD ? 36 IMPORTANT QUESTIONS ON GK FOR SSC EXAMS

35.The first country to send human to moon –
Ans-USA

36.The first country to make education compulsory ?
Ans-Prussia

Leave a Comment