40 Important Nicknames of FAMOUS PERSONS | BEST GK FOR SSC SELECTION

NICKNAMES OF FAMOUS PERSONS :

1.Who is famous for the nickname as “Badshah Khan” and “Frontier Gandhi”?
Ans-Abdul Gaffar Khan

2.Who is popularly known as “Lokamanya”?
Ans-Bal Gangadhar Tilak

3.Who is popularly known as “Shahid-e-Azam”?
Ans-Bhagat Singh

4.Who is popularly known as “Deenabandhu”?
 Ans-Charles Freer Andrews.

5.Who is popularly known as “Anna”?
Ans-Conjeevaram Natarajan Annadurai

6.Who is popularly known as “Deshabandhu”?
Ans-Chitta Ranjan Das

7.Who is popularly known as “Rajaji”?
Ans-Chakravarti Rajagopalachari

8.Who is popularly known as “Grand old man “of India?
Ans-Dadabhai Naroroji

9.Who is popularly known as “King Maker”?
Ans-Earl of Warwick

10.Who is popularly known as “Desert Fox”?
Ans-Erwin Rommel

11.Who is popularly known as “El Caucillo”?
Ans-Francisco Franco

12.Who is popularly known as  “Lady with the Lamp”?
Ans-Florence Nightingale

13.Who is popularly known as “Loknayak”?
Ans-Jaya Prakash

14.Who is popularly known as “Father of English poetry”?
Ans-Geoffrey Chaucer

15.Who is popularly known as “Man of peace”?
Ans-Lal Bahadur Shastri

16.Who is popularly known as “Punjab Kesari “and  “Lion of Punjab”?
Ans-Lala Lajpat Rai 

17.Who is popularly known as “Guruji”?
Ans-Madhav Shadashiv Golwalkar

18.Who is popularly known as “Mahamanya”?
Ans-Madan Mohan Malaviya

19.Who is popularly known as “Man of Destiny”?
Ans-Napoleon Bonaparte

20.Who is popularly known as “Man of Blood and Iron”?
Ans-Otto Von Bismark

21.Who is popularly known as “Gurudev”?
Ans-Rabindranath Tagore

22.Who is popularly known as “Sparrow”?
Ans-Rajinder Singh

23.Who is popularly known as “Nightingale” of India?
Ans-Sarojini Naidu

24.Who is popularly known as “Lion of Kashmir”?
Ans-Sheikh Mohammad Abdullah

25.Who is popularly known as “Netaji”?
Ans-Subhas Chandra Bose

40 Important Nicknames of  FAMOUS PERSONS | BEST GK FOR SSC SELECTION

 

26.Who is popularly known as “Bapu” and “Mahatma”?
Ans-Mohandas Karamchand Gandhi

27.Who is popularly known as “Tiger of Snow”?
Ans-Tenzing Norge

28.Who is popularly known as “Man of Iron” and “Strong Man”?
Ans-Vallabhbhai Patel

29.Who is popularly known as “Wizard of North”?
Ans-Walter Scott

30.Who is popularly known as “Grand Old man of Britain”?
Ans-William Ewart Glandstone

31.Who is popularly known as “Andhra Kesari”?
Ans-T.Prakasam

32.Who is popularly known as “Deshratna” and “Ajatashatru”?
Ans-Dr. Rajendra Prasad

33.Who is popularly known as “Akbar of Kashmir” and “Bangabandhu”?
Ans-Sheikh Mujibur Rahaman

34.Who is popularly known as “Babuji”?
Ans-Jagjeevan Ram

35.Who is popularly known as “Bird of Avon”?
Ans-Shakespeare 

36.Who is popularly known as “Bismark of India”?
Ans-Sardar Vallabhbhai Patel

37.Who is popularly known as “Little Master”?
Ans-Sachin Tendulkar

38.Who is popularly known as “Master Blaster”?
Ans-Sachin Tendulkar and Vivian Richard

39.Who is popularly known as ” Tiger of Mysore”?
Ans-Tipu Sultan


40.Who is popularly known as “Missile Woman of India”?
Ans-Tessy Thomas

Leave a Comment